Snelle Alice - crosslevel meeting

Zaterdagavond 3 September was er in het Kruithuis in 's-Hertogenbosch een ontmoeting tussen een veertigtal mensen uit Den Bosch en omstreken die het digitale medium als gemeenschappelijk gegeven hebben:
kunstenaars, computerprogrammeurs, muzikanten, technici, animatoren, internetspecialisten. Het doel van de avond was een voedingsbodem te zijn voor de nieuwe digitale werkplaats die er 's-Hertogenbosch gaat komen.
In een ontspannen en rommelig sfeertje werd huidig werk aan elkaar getoond. Ik heb bijzondere dingen zien langskomen en zonder probleem de makers ervan aan hun jas kunnen trekken. Zelf heb ik samen met Jennek geels en Rob Audenaerde onze multi-touch-interface de vuurdoop gegeven. Hij was net een paar dagen af. Al driekwart jaar is dat een hoofdbrekende worsteling om software, hardware en onzichtbaar infrarood licht naar onze hand te zetten. En het werkte eindelijk. Zie de foto's.
Zeer veel interessante suggesties gekregen om het geheel nog naar een hoger niveau te tillen de komende tijd.
Het digitale terrein vraagt om echte specialismen, up to date kennis van stand van de technologie, en krachtige artistieke ideeen om die techniek weer te onstijgen. Dat alles was ruimschoots aanwezig. Het is eigenlijk een schot voor open doel om zo je buurman te leren kennen die net die techniek beheerst, of die contacten heeft waar je zo lang naar op zoek bent. Dit soort bijeenkomsten moet vaker worden georganiseerd.
Wat we nodig hebben is voor de digitale werkplaats is kennisuitwisseling voor korte lijntjes naar ontbrekende specialismen en de laatste ontwikkelingen in de techniek. Het gaat om het bundelen van kennis en artisticiteit en niet om gigaherz of kwadratische pipeline. Hopelijk kan de digitale werkplaats ons dat bieden in de toekomst.
Goede actie Jeanetta!

Cross-level-vegetarisch

Kruithuis 's-Hertogenbosch
Multi-touch, een trigger voor elke vingertop
Testopstelling
Publiek kan er niet van afblijven
en...drukgevoelig
Copyright © 2021 site Pieter Verhees. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.